Theatersport en improvisatietheater

Theatersport en improvisatietheater

Dag - donderdag
Datum - 28 september 2017 t/m 25 januari 2018
Tijd - 18:00 tot 20:00

Dit vindt plaats bij Het Koorenhuis

Altijd al eens een theatercursus willen doen en willen acteren, maar nooit de tijd of durf gehad? Dan is een cursus theatersport en improvisatietheater iets voor jou! Theatersport is bedacht door de Canadese theaterdocent Keith Johnstone, die acteurs met eenvoudige oefeningen meer in het moment wilde laten spelen. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een geheel eigen discipline.

 

Theatersport

Theatersport is een laagdrempelige vorm van improvisatietheater waarbij je scènes speelt aan de hand van suggesties van het publiek. Voor zowel het publiek als de spelers is iedere scène een avontuur.
Bij deze cursus theatersport leer je zonder idee het podium op te gaan. Daarbij zijn een aantal uitgangspunten belangrijk, zoals positief te starten, durven falen, elkaars ideeën accepteren, goed letten op wat de ander doet en jezelf in gevaar durven brengen.

Presentatie theatersport en improvisatietheater Koorenhuis - 15 juni 2016 (8)In deze theatercursus ga je op zoek naar je verbeeldingskracht door spelblokkades op te sporen en uit de weg te ruimen. Daarna ontstaan geweldige personages, verhaallijnen en situaties.

Iedere les heeft een eigen thema, zoals spelen met emotie of status, spelideeën zoeken en uitbreiden, personages bedenken en verhalen maken. De acteer- en improvisatietechnieken worden aangeleerd door het spelen van korte stukken en van specifieke improvisatieoefeningen.

Deze theatercursus is ideaal voor mensen die een beetje willen loskomen, energie willen krijgen voor de week of meer in het moment willen zijn.

 

Kosten

De kosten voor deze theatersport cursus bedragen € 180,00 en met ooievaarskorting € 90,00.

Twijfel je nog of deze cursus wat voor je is? Doe dan mee met de proefles, een week voordat de cursus start. Kijk bij het cursusaanbod voor de proeflessen.

Aanmelden kan via deze link op de website van het Koorenhuis.