Voorstelling

Den Haag in het teken van theatersport – Gahwe Aujevah 2016

Op zaterdagavond 11 juni om 20:00u gaat het dak van het Zeeheldentheater in Den Haag er weer af. Tijdens het jaarlijkse theatersport-toernooi De Gâhwe Auievaah strijden vier Haagse improvisatietheatergroepen om de welgewilde titel ‘theatersportgroep van het jaar 2016’. De prijs? Een spuuglelijke trofee in de vorm van een ooievaar.

Improvisatietheater

Vier teams van vier spelers stappen om beurten het podium op en spelen geïmproviseerde scènes naar aanleiding van suggesties van het publiek. Ieder team krijgt voor de pauze 15 minuten speeltijd. In de finale laten de twee beste teams hun kunnen zien en krijgen beide nog 10 minuten. “Improviseren is een hele kunst. Je moet je ongeremd voelen, maar tegelijkertijd goed op je medespelers en de verhaallijn letten. Je lijkt te vliegen als het lukt”, aldus Bram Martens, een van de organisatoren van theatersportvereniging Improfessioneel.

Duh Haag heift oak talent

Ieder jaar krijgt de avond een thema. Dit jaar heeft het organisatiecomité zich laten inspireren door het programma Holland’s got talent en zal een jury bestaande uit rechters met kruizen en krullen de geïmproviseerde scènes beoordelen op techniek, inhoud en amusement. Ook het publiek mag medebepalen wie de winnaar van de avond wordt.

 “Steeds lelijker”

De winnende improvisatiegroep krijgt een wisseltrofee, De Gâhwe Auievaah. Deze wordt ieder jaar uitgebreid door een toevoeging van het winnende team van vorig jaar. “Het organisatiecomité belooft plechtig dat ook dit jaar de afgrijselijke ooievaar nog lelijker wordt”, aldus Nellie Klaassen, bestuurslid bij theatersportvereniging Improfessioneel.

Kaartjes reserveren

Kaarten kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden via de website van Improfessioneel. www.improfessioneel.nl. De zaal gaat 11 juni om 19.30u open voor een drankje. De voorstelling begint om 20.00u.