Voorstelling

Foto’s presentaties theatersport en improvisatie 15 juni 2016

Op woensdagavond 15 juni sloten we het cursusseizoen 2015/2016 af met drie presentaties in op het Foyerpodium van het Koorenhuis. Maar liefst 60 man publiek genoten van de mini-voorstellingen. “Wat ging de tijd snel om, tijdens het spelen”, vertelde een van de cursisten enthousiast na afloop. “In het begin was ik erg zenuwachtig, maar door de goede sfeer in de zaal, namen de zenuwen direct na de eerste scène af. Ik heb daarna alleen nog maar genoten”, vertelde een andere speler.

 

Theatersport

Drie groepen lieten ieder een ander format improvisatietheater zien. De introductiecursus beet het spits af met een theatersportwedstrijd waarbij twee teams het tegen elkaar opnamen om de beste scènes. Een totaal ridicule rechter gaf commentaar op de scènes en verdeelde de punten. Het eindigde in een vijf tegen vijf gelijkspel.

 

Rumble

Daarna speelden de senioren van theaterwerkplaats Grey Vibes een Rumble waarin ze korte improvisatievormen aan elkaar verbonden tot een samenhangende voorstelling. Het publiek genoot van een activistische SP’er op een druk kruispunt ergens in de stad. Vervolgens ontlook er op diezelfde plek een abstracte weergave van wat er op dat kruispunt gebeurde.

 

De Montage

De vervolgcursusgroep sloot af met een Montage. Daarbij speelden ze enkele scènes aan de hand van het spreekwoord “wie het laatst lacht, lacht het best”, een suggestie uit het publiek. “Wat waren mijn medespelers goed. Dit smaakt naar meer.”

Wil je ook een laagdrempelige theatercursus doen bij Koorenhuis? Vanaf september starten weer verschillende introductiecursussen en vervolgcursussen theatersport en improvisatietheater in Den Haag. Kun je niet wachten? Doe dan mee met een van de vier zomercursussen.

 

Foto’s

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Berry van den Bos. Nogmaals bedankt voor het maken van deze foto’s in de donkere en moeilijke omstandigheden!