Teambuilding theatersport

In de creatieve teambuilding workshop theatersport leren de deelnemers improviseren. In een wereld die sneller verandert dan we kunnen leren, zijn improvisatievaardigheden extra belangrijk. Improviseren zorgt voor flexibiliteit, positiviteit en vrijheid om deze veranderingen de baas te blijven. Wil je altijd met je team een stapje voor zijn? Leer dan in een teambuilding workshop wat improvisatie voor jouw team kan betekenen en waar jouw improvisatietalent zit! Dit is een ideaal bedrijfsuitje: leerzaam en leuk!

De afgelopen jaren is improvisatietheater zoals theatersport erg populair geworden. Dat is onder andere te danken aan de grote populariteit van televisieprogramma’s zoals De Lama’s, De Alpaca’s, De Grote Improvisatieshow en De Vloer Op.
Zeg ‘Ja, én…’ en word ook een Lama of Alpaca!

 

Theatersport als teambuilding

TeambuildingTheatersport.nl gebruikt theatersport als middel om teams tijdens een bedrijfsuitje te leren improviseren. Theatersport is een populaire, energieke, spontane en humoristische vorm van improvisatietheater waarbij de spelers zonder script gaan spelen. De laatste jaren is theatersport steeds vaker op de televisie te zien bij programma’s zoalsDe Lama’s en De Grote Improvisatieshow. Alle spelers zijn acteur, regisseur en tekstschrijver in één. Voor al deze rollen zijn andere improvisatievaardigheden belangrijk. Als je in je eigen team jouw kwaliteiten kent, weet je welke rol jij moet innemen om het team beter te laten improviseren en vooruitgang te boeken.

 

In de teambuilding theatersport leer je improviseren door de rol van acteur, regisseur en tekstschrijver aan te nemen.Acteur

De acteur probeert de rol zo goed mogelijk te spelen. Openstellen en durf zijn daarbij erg belangrijk. Emotie, lichaamstaal, status en intonatie zijn daarbij hulpmiddelen. Theatersporters weten lichaam, stem en emotie in te zetten om hun doel te bereiken!

 

Regisseur

De regisseur houdt het overzicht en houdt in de gaten wat iedereen doet. Wanneer het nodig is moet hij ingrijpen door bijvoorbeeld een nieuw spelimpuls te geven. Maar niets kunnen doen en de ander laten schitteren is een belangrijke rol. De regisseur is een teamplayer!

 

Tekstschrijver

De tekstschrijver zorgt voor de verandering. Steeds maar dezelfde routine biedt geen mogelijkheden om vooruitgang te boeken. Van links en rechts zul je worden ingehaald. De tekstschrijver neemt het risico om de routine los te laten en een avontuur te starten

 

De teambuilding workshop theatersport

In de teambuilding theatersport leer je hoe het is om acteur, regisseur en tekstschrijver te zijn. Welke rol neem jij aan in je team? De workshops zijn laagdrempelig en humoristisch van aard. Stap voor stap worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het improviseren. Blokkades worden weggenomen en zo ontdek je dat iedereen kan improviseren, maar dat we op zoek moeten gaan naar waar ieders improvisatietalent verborgen zit. Korte (groeps-)oefeningen stimuleren het improvisatievermogen en bieden hulpmiddelen om zonder voorbereiding te spelen.

In een teambuilding theatersport kunnen de volgende facetten aan de orde komen.

  • samenwerking
  • positiviteit
  • flexibiliteit
  • alertheid
  • impulsiviteit
  • status en hiërarchie
  • leiden en volgen

Hoe ziet een teambuilding workshop theatersport eruit?

 

Bij een teambuilding theatersport ga je uit je comfort zone en ontdekt je "Where the magic happens".Een teambuilding theatersport is een ideaal bedrijfsuitje. Deze creatieve workshop staat garant voor een leermoment met veel plezier!

Kijk op www.teambuildingtheatersport.nl voor meer informatie.