Theatersport en improvisatietheater in Den Haag

De cursussen theatersport en improvisatietheater die in het Koorenhuis maken onderdeel uit van de Haagse improvisatie-community. Hier starten beginnende improvisatiespelen door kennis te maken met de meest gangbare termen en oefeningen óf nemen ervaren improvisatoren deel aan workshops en masterclasses om hun spel te verfijnen. Daarnaast is er een rijk verenigingsleven in de impro-community en worden er bijna wekelijks op verschillende plekken in de stad voorstellingen gehouden.

 

Presentatie theatersport en improvisatietheater Koorenhuis - 15 juni 2016 (9)Theatersport in Den Haag

De impro-community in Den Haag wordt steeds groter. Iedere paar jaar ontstaat er wel een nieuwe theatersport vereniging of improvisatie groep. Ook zijn er een aantal landelijke evenementen die jaarlijks terugkeren.

Den Haag telt verschillende theatersport en improvisatie verenigingen en groepen.

  • Improfessioneel is een van de grotere theatersportverenigingen van het land en telt ongeveer 80 leden verdeeld over vijf groepen. Iedere maand organiseert de vereniging een eigen improvisatievoorstelling in Theater de Steeg.
  • De Tegenpartij is de oudste theatersportvereniging van Den Haag en heeft als thuisbasis het Amco Theater in Leidschendam-Voorburg.
  • ’t Slippertje is een van de kleinere theatersportverenigingen van Den Haag en bestaat al meer dan tien jaar.
  • Haags Improtheater heette vroeger theatersportgroep ADHD (Achter De Haagse Duinen) richt zich de laatste tijd veel meer op lange vorm improvisatie en De Vloer Op, en minder op theatersport.
  • Tim en de Tina’s is een nieuwe groep van ervaren spelers.

 

Mis geen nieuws

Presentatie theatersport en improvisatietheater Koorenhuis - 15 juni 2016 (5)Ongeveer vier keer per jaar wordt een nieuwsbrief verspreid met daarin informatie over nieuwe cursussen, voorstellingen en ander nieuws rondom theatersport in Den Haag. Ben er als eerste bij en mis geen enkele kans. Vergeet niet je mailadres hieronder achter te laten en je aan te melden voor de nieuwsbrief. Heb je zelf een mededeling en wil je de cursisten in het Koorenhuis hiervan op de hoogte brengen? Mail dan naar info@theatersportinkoorenhuis.nl.